#5

(Early warning. This post is a bit an emotional, personal rant; not going to benefit people like YOU)

Because there's so much things in my head i feel like it's gonna explode soon. But no, it won't cause i'm not ready to lose my mind, so i won't let it happen (for the time being at least). I will stand still. To keep thinking, to keep moving on just the way I wanted it to happen.

There will be moment when you can't think of anything good but one thing -- thing you've been wondering since long time ago and now it comes again. bothering you.

Sebab sentiasa rasa nak gembirakan semua orang. Rasa nak bagi semua orang rasa dihargai, disayangi. I know that feeling bila kadang rasa macam 'Oh, aku dah tak dihargai pun ke.' So yeah, I don't wanna let people around me to ever feel that way.

(Paused cause I don't exactly know what I wanted to tell from the start -.- )

'Come fly with me, into a fantasy'

Verse ni macam bagi suatu cahaya, suatu harapan. Yang ada lagi 'life' yang lebih baik from apa yang we already have right now. Fantasy seems to be 'something' or 'a place' or 'a timezone' where we can be and do whoever whatever we wish to.

Because I used to be someone who speak-ed out everything I wanted. Luah segala perasaan. Oh, I still am pun (kot). Tapi sekarang kena fikir. Betul ke apa yang aku nak cakap atau cerita? Won't it annoy the persons I look up? Sebab aku hidup dengan bercerita apa yang aku rasa, sebab aku hidup dengan berterus terang. Dan membesar -- aku belajar aku tak boleh cerita semua benda. Bukan setiap yang aku rasa perlu aku cerita pada orang. Tapi tapi, percayalah susah untuk aku buat begitu -- tidak bercerita, diam memendam rasa. Even kalau rasa sedih pun nak bagitau. No, my definition of 'bercerita' is not directly saying what I feel. Cumanya macam sekarang, aku hanya rasa nak terus menaip papan keyboard ni tanpa arah tuju, hanya sebab ada perasaan kurang senang dalam diri. They call me an avid 'twitter', yeah I deny not. Because that's exactly how I always wanted to be. Not to let others know my life inside out, honestly not. Cuma, by doing that I feel better. K, I know that cliche' verse 'Sedih hati cerita je lah dekat Tuhan'. Aku tahu lah, tapi tak salah kot kalau aku express my feelings in words. Should I even care what others think of me by what I did? Persetankan. Moga moga saja lah bukan yang menyesatkan yang aku express kan. Sebab aku pun masih tahu batas agama, moga tak tersasar lagi. Call me keras kepala person, and again I never deny this. I'll do what I want, and I won't make an effort on things I dislike.

Tapi. sentiasa ada masa. Bila aku hampir 'terlalu ke hadapan', ada suara yang retract aku -- suruh aku berfikir dan hentikan langkah aku untuk bertahan di tempat asal sedikit masa lagi. Dan, aku memang kekal kaku. Jasad bergerak tapi jiwa tak mampu buat apa pun. Sebab ada suara yang kata, 'Kau tunggu dan perhati dulu. Kalau memang nak jadi, jadi jugak benda tu.' Tapi, sampai bila nak tunggu untuk 'terlalu ke hadapan' tu? Bukankah kalau aku tak mulakan langkah, memang takkan terlangkah pun? Macam mana aku nak ubah benda yang aku langsung tak confront? Seems legit. Tapi, biar lah. Aku dengar kata manusia yang menyayangi aku.

Moga saja kalau aku bertahan, mampu juga aku sampai sana di akhirnya. Walaupun tipis harapan, mungkin 0.01 peratus. 'Tuhan kan ada, Tuhan kan tahu, Tuhan kan perancang terbaik.' Terus lah aku membina iman terhadap Tuhan.

Apa lah yang aku tulis.

Biasalah, gadis bawah umur. Moga Tuhan jaga kau, setiap saat.

Favourite tweet aku malam ni, "sebab sayang gila nak mampus tak boleh move on *sumpah lacrimal gland bocor malam ni"

Yang aku tweet pukul 12 am 27 Ogos 2-14.